Ως 27 Οκτωβρίου προκαταβολή ενιαίας, μαζί οι μεταβιβάσεις

Σχέδια αγροτικό αλλαγές προκήρυξη
- Διαφήμιση -

Από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν να φαίνονται στους λογαριασµούς των δικαιούχων παραγωγών τα χρήµατα του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2017, σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες από τους αρµόδιους των πληρωµών.
Η πληρωµή θα ανέρχεται περί τα 770 εκατ. ευρώ και θα περιλαµβάνει και τις µεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η επεξεργασία των 65.000 αιτήσεων. Να σηµειωθεί ότι εκτός πληρωµής θα µείνουν όσοι δικαιούνται ποσό κάτω των 250 ευρώ συνολικά, αλλά και όσοι έχουν αιτηθεί δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα, οι οποίοι είναι υποχρεωµένοι να περιµένουν την εξόφληση του ∆εκεµβρίου.

Εν τω µεταξύ, οι παραγωγοί περιµένουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Λάρισα, όπου θα βρεθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, µε την ελπίδα ότι θα ανακοινώσει την πληρωµή του αγροτικού πετρελαίου του έτους 2015, που ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ για το έτος, όπως διέρρευσε. Για την ώρα, πάντως, από το υπουργείο Οικονοµικών αναφέρουν ότι δεν τίθεται ζήτηµα χρηµάτων, ωστόσο ακόµα δεν έχει υπογραφεί η σχετική εντολή πληρωµής.

- Διαφήμιση -

Σχετικά µε τις υπόλοιπες εκκρεµότητες απέναντι στους αγρότες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει τις πιστώσεις παλιών υποχρεώσεων του Α’ και του Β’ Πυλώνα, σταδιακά, κλείνοντας «τρύπες», µε στόχο µέχρι το τέλος του έτους…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.