Ημερίδα για την λειτουργική επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων από τον Δήμο Σερρών

ΔΠΣ για το θέμα των Στρατοπέδων Σέρρες Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ Δ.Σερρών Παπαλουκά
- Διαφήμιση -

O Δήμος Σερρών διοργανώνει θεματική ημερίδα με θέμα “Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις” στο πλαίσιο του έργου (MAPS) (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος) την Παρασκευή 13-10-2017 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ και ώρα 10.00

“Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σερρών μαζί με άλλους οκτώ Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάχθηκε στο έργο “Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος Χώρος” (ΜΑPS), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις”. Καλώ όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00″.

- Διαφήμιση -

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. Ο κ. Αγγελίδης τόνισε επίσης, ότι μέσω της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στο έργο “Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος” (ΜΑPS), ο Δήμος Σερρών εξασφαλίζει τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα MAPS.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν το έργο και τους στόχους του προγράμματος URBACT, να διερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων δράσεων για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων για την προσεχή περίοδο 2014-2020. Στην ημερίδα καλεσμένοι επίσης είναι ομιλητές από Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες για παρόμοια θέματα αξιοποίησης στρατοπέδων της περιοχής τους. Στο τέλος της ημερίδας ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την αξιοποίησής του.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.