Εργασίες επί του οδικού δικτύου προς Ά.Βροντού, Κ.Βροντού και Ιερά ΜονήΤιμίου Προδρόμου Σερρών

Σέρρες εκδήλωση Αναδεικνύουμε πολιτισμικό πλούτο Μακεδονίας ΠΕ Σερρών Σέρρες Διοικητήριο Νομαρχία Επίδομα Σύσκεψη Τουρισμός Βασιλόπιτα
- Διαφήμιση -

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ενημερώνει πως στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Σερρών» για τα έτη 2017, 2018 και 2019 έχουν ξεκινήσει σημειακές παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Σερρών-Κάτω Βροντούς, σε όλο το μήκος της, καθώς και σε τμήμα του οδικού δικτύου Σερρών- Άνω Βροντούς, όπου απαιτείται αποκατάσταση.

Οι παρεμβάσεις συνίστανται σε κατασκευή μικρών τοίχων από σκυρόδεμα για την προστασία της οδού από διάβρωση λόγω ομβρίων υδάτων(νεροφαγώματα). Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και των τεχνικών απορροής, όπου αυτό απαιτείται. Σε περιοχές με έντονη κατά μήκος κλίση, όπου παρατηρούνται φαινόμενα έντονης διάβρωσης από τα όμβρια ύδατα, θα κατασκευαστούν μικρά τεχνικά ανάσχεσης της ταχύτητας των ομβρίων επί των τάφρων, για την προστασία της οδού.

- Διαφήμιση -

Στο αμέσως προσεχές διάστημα παρόμοιες εργασίες προστασίας καθώς και αντιστηρίξεις θα υλοποιηθούν και επί της επαρχιακής οδού Σερρών-Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, εστιασμένες σε τρία σημεία όπου παρατηρούνται φαινόμενα διάβρωσης και ολίσθησης πρανών λόγω της ροής των ομβρίων υδάτων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.