Τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν στα Ε9 των αγροτών, για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

ΟΣ∆Ε Αγρότες Φορολογία Παραγωγοί
- Διαφήμιση -

Την δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των αγροτεμαχίων τους, που ενδεχομένως ανέβασαν τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες, καθώς η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2017 θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο Taxisnet.
Ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) του 2017 που θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» στο Taxisnet.
Ειδικά για τα αγροτεμάχια, υπάρχουν περιπτώσεις φορολογούμενων που έχουν χρεωθεί με μεγαλύτερο φόρο ακόμη και για μια άγονη εδαφική έκταση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, γιατί ο φορολογούμενος έχει δηλώσει μόνο την ονομασία της θέσης, στην οποία βρίσκεται η έκταση και το νομό, στον οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει δηλώσει το δήμο ή την δημοτική ενότητα που βρίσκεται το ακίνητο.

Στην περίπτωση αυτή, ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε με τη μεγαλύτερη φορολογητέα τιμή αφετηρίας (Αρχική Βασική Αξία) ανά τετραγωνικό μέτρο, η οποία ισχύει σε ολόκληρο το νομό.

- Διαφήμιση -

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Οικοπεδική Αξία (Τ.Ο. Αρχικό) του νομού. Γι’ αυτό λοιπόν οι κάτοχοι αγροτεμαχίων πρέπει να φροντίσουν στην τροποποιητική του Ε9 να δηλώσουν ξανά το αγροτεμάχιό τους και να συμπληρώσουν ορθά τα στοιχεία της διεύθυνσής του.

Σημειωτέον ότι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του.

Οπότε όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, η οποία συνοδεύεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.