Ε.Αχτσιόγλου: Επιδότηση εργοδοτών που θα προσλάβουν εργαζομένους με «μπλοκάκια»

ρύθμισης οφειλών
- Διαφήμιση -

axtsioglou

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στη βουλή στο πλαίσιο επερώτησης σχετικά με το ασφαλιστικό. Η Κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι στο πρώτο οκτάμηνο του χρόνου ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει 460 εκ. ευρώ πλεόνασμα έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 510 εκ. ευρώ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

- Διαφήμιση -

  • «Όταν σχηματίστηκε το μητρώο ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ εμφανίστηκαν 28.8 εκ. εγγραφές ασφαλισμένων. Σήμερα το 99.9% των εγγραφών είναι πλήρως ορθό».
  • Για το ζήτημα των εισφορών: «Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα άδικο σύστημα το οποίο βασιζόταν σε πλασματικό εισόδημα. Αυτή την στιγμή το νέο σύστημα έχει οδηγήσει το 80% των ελ. επαγγελματιών και το 90% των αγροτών να πληρώνει λιγότερα».
  • Για τα μπλοκάκια: «Αυτή την στιγμή έχουν ενταχθεί 36.000 εργαζόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ».
  • Για το πρόγραμμα επιδότησης στου εργοδότες να προσλάβουν τους εργαζομένους με μπλοκάκι: «Θα υπάρχει ρήτρα για την διατήρηση του εργαζομένου μετά την λήξη του προγράμματος και προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα η προ τριμήνου εγγραφή στην πλατφόρμα».
  • «Από 1.1.2015 έως 30.6.2017 έχουμε καταβάλλει 300.000 κύριες συντάξεις».

Η κα. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι: «δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη απόδειξη αυτού από την ίδια την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, που στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 παρουσιάζει πλεόνασμα 467 εκ. ευρώ έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 510 εκ. ευρώ, σημειώνοντας έτσι μια θετική απόκλιση άνω των 950 εκ. ευρώ επί του προϋπολογισμού», και υπενθύμισε ότι «το 2015 παραλάβαμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,186 δις €, παρά τις 11 διαδοχικές μειώσεις που κάνατε την περίοδο 2010-2014 στις συντάξεις και οι οποίες προκάλεσαν απώλειες στο εισόδημα των συνταξιούχων της τάξης του 52%».

«Σημαντικοί παράγοντες γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΚΦΑ», ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου, «αποτέλεσαν η μείωση της ανεργίας στο 21,1%, ο περιορισμός της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, που επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων έλαβε τρομακτικές διαστάσεις και τέλος, η αύξηση της εισπραξιμότητας».

«Η τρομολαγνεία που επικράτησε για το ασφαλιστικό ήδη μήνες πριν την ψήφιση του ν. 4387/2016 βασίστηκε εξαρχής σε ατεκμηρίωτα στοιχεία, γι αυτό και όσοι την υπερασπίστηκαν εκτίθενται διαρκώς», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών και το 90% των αγροτών πληρώνει λιγότερα απ’ ότι με το προηγούμενο σύστημα, κι αυτό δεν είναι υπόθεση ή εκτίμηση αλλά κάτι που επιβεβαιώνουν τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί στους επαγγελματίες αλλά και οι ίδιες οι επαγγελματικές ενώσεις».

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε: “Μέχρι σήμερα συνολικά 36.000 εργαζόμενοι με ‘’μπλοκάκι’’ εντάχθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, και έχουν ευνοηθεί καθώς πληρώνουν κατά τα 2/3 χαμηλότερες εισφορές». Όπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, «τις επόμενες μέρες τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για όσους ‘’εργοδότες’’ επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό, συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ ευρώ, από το οποίο θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι».

Verros Logo_Economic

Πηγή: Taxheaven

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.