Αχτσιόγλου: Σε τέσσερις μέρες η αναγγελία δήλωσης οικειοθελούς αποχώρησης

ρύθμισης οφειλών
- Διαφήμιση -

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σ/ν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι παρακάτω.

Μια από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις αφορά την επιβολή ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας σε καταστήματα για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας. Σκοπός της διάταξης είναι η αντιμετώπιση της υποτροπής. Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο αριθμός των παραβάσεων που αναφέρονται για την επιβολή της ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας αφορούν διαφορετικούς ελέγχους και όχι τη διαπίστωση διαφορετικών παραβάσεων στον ίδιο έλεγχο.

- Διαφήμιση -

Σε σχέση με την οικειοθελή αποχώρηση, η υπουργός ανέφερε ότι λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις των φορέων και της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης είναι πολύ στενή και ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το διήμερο σε τετραήμερο, ενώ διατηρείται η υποχρέωση συνυπογραφής του εργαζόμενου. Η κα.Αχτσιόγλου τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτή η αναγγελία δεν υπάρχει απλώς η ποινή, η διοικητική κύρωση, αλλά τεκμαίρεται η καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή τεκμαίρεται απόλυση.

Verros Logo_Economic

Πηγή:e-forologia.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.