Εξηγήσεις ζητά η Φ.Αραμπατζή, για τον ελλιπή φάκελο του Υπουργείου Πολιτισμού για τον Τύμβο Καστά

516
- Διαφήμιση -

Εξηγήσεις για την απόρριψη του φακέλου του μνημείου της Αμφίπολης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ζητά η Σερραία Βουλευτής της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Με σημερινή Ερώτησή της, αναζητά τις ευθύνες, που έχουν να κάνουν με την «ανωριμότητα» του έργου και τις σοβαρότατες ελλείψεις στην ολοκλήρωση των μελετών, υπογραμμίζοντας ότι η Υπουργός Πολιτισμού μένει βαριά εκτεθειμένη.

- Διαφήμιση -

Καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της για ένταξη του μνημείου στο Πρόγραμμα στη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στις 16-12-2016 αλλά και τις πρώιμες – όπως αποδείχθηκε – εξαγγελίες της κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη στις 11-5-2017, το μνημείο μένει τελικώς εκτός ΕΣΠΑ και της σχετικής χρηματοδότησης του 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η κ. Αραμπατζή, η δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη πλήττει για ακόμη μία φορά το εμβληματικό ταφικό συγκρότημα του Λόφου Καστά, το οποίο 2,5 χρόνια τώρα στέκει παρατημένο, έχοντας υποστεί την υποβάθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αφενός με τη χρονολόγηση του μνημείου (ότι τάχα δεν είναι μακεδονικό) αφετέρου με την παντελή εγκατάλειψή του, τόσο σε επίπεδο συνέχισης της ανασκαφής όσο και σε επίπεδο μέριμνας για τα στοιχειώδη έργα συντήρησης και προστασίας του.

Η Σερραία βουλευτής ζητά από την κ. Κονιόρδου σαφείς απαντήσεις για το ποιες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Υπουργείου, για την εκ νέου υποβολή του φακέλου ένταξης της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί η προθεσμία της 31ης-12-2017, που θέτει η προκήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Κυρίως όμως, ζητά από την Υπουργό απαντήσεις:

Για το ποιος έχει την ευθύνη της σημερινής αποτυχίας καθώς και για το ποιος θα συντονίσει – ύστερα και από το «κάζο» της απορριπτικής απόφασης – τις εκ νέου προσπάθειες για τη σύνταξη του φακέλου προς χρηματοδότηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.