Απαλλαγή των ΑμεΑ από τα έξοδα της σήμανσης των προσωπικών θέσεων στάθμευσης στο Δήμο Σερρών

462
- Διαφήμιση -

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι προσωπικής αναπηρικής θέσης στάθμευσης του Δήμου Σερρών,  ότι ύστερα από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 19/07/2017, απαλλάσσονται από τα έξοδα σήμανσης της θέσης. Η νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών τροποποιεί παλαιότερη άδικη και λανθασμένη απόφαση του, η οποία έθετε εισοδηματικά κριτήρια για την απαλλαγή του δικαιούχου προσωπικής αναπηρικής θέσης από τα έξοδα της σήμανσης. Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη που δρομολογήθηκε κάτω από την επίμονη πίεση του συλλόγου και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ύστερα από διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε μαζί τους.

Οι προσωπικές αναπηρικές θέσεις στάθμευσης αποτελούν βασική ανάγκη για τα ΑμεΑ. Χωρίς αυτές είναι αδύνατο να κυκλοφορήσουν στην πόλη. Τα ΑμεΑ δεν έχουν τη  δυνατότητα,   όπως   οι   σωματικά   υγιείς   άνθρωποι,   να   παρκάρουν τα οχήματα τους μακριά από τις κατοικίες τους. Σε όλη τη χώρα συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων καθιστούν αδύνατο το παρκάρισμα των ΑμεΑ  κοντά   στην   κατοικία   τους,   δίχως   προσωπικές   θέσεις   στάθμευσης.   Τέτοια προβλήματα είναι οι κακοτεχνίες στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, η απαράδεκτη πολεοδομική δόμηση, το κυκλοφοριακό  κ.α.

- Διαφήμιση -

Η νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών δείχνει ότι τα ΑμεΑ, όταν είναι συσπειρωμένα,   οργανωμένα   και   αποφασισμένα   να   διεκδικήσουν   το   δίκιο τους,   μπορούν   να   παρέμβουν   στις   εξελίξεις  και   να   τις   επηρεάσουν   προς   τη σκοπιά ικανοποίησης των αναγκών τους.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.