Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για τον Αύγουστο

525
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 6η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Στην καλοκαιρινή εκστρατεία που ξεκινάει στις 16 Ιουνίου συμμετέχουν 151 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο φετινό ταξίδι από σημείο σε σημείο, δήλωσε συμμετοχή! Για το μήνα Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 – 16 ετών και σε ενήλικες.
Τρίτη, 1 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Από γράμμα σε γράμμα βρες τις λέξεις». Με την εκπαιδευτικό Μαίρη Γάτσιου. Τα γράμματα από τα ονόματα ηρώων και γνωστών φράσεων από τα βιβλία παίζουν κυνηγητό σε μια κόλλα χαρτί. Μπορείς να καταλάβεις την ιστορία; Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη, 3 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Το σημείο πήξης και τήξης». Με την εκπαιδευτικό Σοφία Μαργαρίτη. Οι πάγοι στο Βόρειο και Νότιο Πόλο. . Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

- Διαφήμιση -

Παρασκευή, 25 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Twister: Ένα παιχνίδι με σημεία». Με τις Ζιούλη Γαρυφαλλιά, Σμύρη Τάνια, Τσιρώνα Θωμαή και Χαριστού Βασιλική. Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Οι λέξεις ως σημεία». Με τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Χρηστομάτη και Ζίνα Μπουγιάλα. Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία λέξεις. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 29 Αυγούστου, ώρα 10:30-12:30.
“Adventures in the UK from A to Z”. Με την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ν. Σερρών. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 30 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Σημεία συνάντησης: Λογοτεχνικές συναντήσεις από ταξίδι σε ταξίδι». Με τις εκπαιδευτικούς Εύη Χρηστομάτη και Ζίνα Μπουγιάλα. Τα ταξίδια στα βιβλία γίνονται σημείο συνάντησής μας. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. (2η συνάντηση)

Πέμπτη, 31 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.
«Από το διάστημα, …στο Μουσείο του Λούβρου». Με το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Στον πλανήτη Ελευθερία υπάρχει ένας μαγικός πίνακας ζωγραφικής που δίνει ενέργεια σε όλο τον πλανήτη. Μια μέρα ο πίνακας εξαφανίζεται…Ένα ταξίδι αναζήτησης του πίνακα ξεκινά από τους κατοίκους του πλανήτη, μέχρι να εντοπίσουν τον πίνακα. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Και τον Σεπτέμβρη…
Παρασκευή, 1 Σεπτέμβρη, ώρα 11:00-12:30.
«Σημεία συνάντησης: Λογοτεχνικές συναντήσεις από λέξη σε λέξη». Με τον Μωυσίδη Παναγιώτη. Συμμετέχουμε σε ένα κυνήγι λέξεων με χρήση φορητής τεχνολογίας. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

SONY DSC

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.