Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας στον Δήμαρχο Σερρών

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας κ. Φούχτελ επισκέφτηκε το Δήμο Σερρών την Τρίτη 4 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την μέχρι τώρα συνεργασία και τα αποτελέσματα της αλλά και τη προοπτική για νέες συνεργασίες από εδώ και πέρα. Όπως είναι γνωστό, ο στόχος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι η συνεργασία των δήμων της Ελλάδας με δήμους της Γερμανίας σε διάφορους τομείς ανταλλάσοντας απόψεις, προτάσεις και τεχνογνωσία. Ο κ. Αγγελίδης παρουσίασε το άτυπο πράσινο σημείο που λειτουργεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου στο οποίο οι πολίτες μεταφέρουν τα διάφορα ογκώδη αντικείμενα σε κοντέινερς. Επίσης παρουσίασε και την προμήθεια μικρών κάδων σε μονοκατοικίες δύο συνοικιών με στόχο την εξαφάνιση μεγάλων κάδων σύμμικτων απορριμάτων από τους δρόμους και την μείωση των διαδρομών των απορριμματοφόρων, ώστε να έτσι γίνεται οικονομία στα καύσιμα.

Ο νέος στόχος συνεργασίας στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών, είναι στο τομέα της ενέργειας και κυρίως στην υλοποίηση προγραμμάτων που ήδη εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών όπως η μικρή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιομάζα στην κοινότητα Ελαιώνα, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Λύκειο Προβατά, το μουσείο Εικαστικής Τέχνης Κων/νος Ξενάκης σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου “Παπαλουκά”, το οποίο θα ανακαινιστεί σύμφωνα με τις αρχές της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες Led, στο δημοτικό οδοφωτισμό. Ο κ.Αγγελίδης, τονίζοντας την μεγάλη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Σερρών, στον τομέα της ενέργειας ανέφερε και τα έργα που υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα, όπως: Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημαρχείο, κολυμβητήριο, γυμναστήριο, 5ο και 20ο Δημοτικά σχολεία, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 30 στέγες σχολείων, σύνδεση κολυμβητηρίου και γυμναστηρίου με φυσικό αέριο. Επίσης με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου , αναφέρθηκε στην κατασκευή 2,5km ποδηλατοδρόμου, στην κατασκευή πεζόδρομου και στο έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Ο Γερμανός Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία και το ρόλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και στις θετικές συνέπειες για τους δήμους των δύο χωρών. Ειδικότερα αναφερόμενος στη συνεργασία του Δήμου Σερρών στα πλαίσια Ελληνογερμανικής Συνέλευσης δήλωσε την ικανοποίηση του από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και ειδικότερα δε με αφορμή την παρουσίαση των δράσεων και των έργων από τον Δήμαρχο Σερρών, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Με τα έργα που ολοκληρώσατε, εμείς πρέπει να μάθουμε από εσάς”.
Μετά τη σύσκεψη ο κ. Φούχτελ με τον κ. Αγγελίδη επισκέφτηκαν το άτυπο πράσινο σημείο στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών καθώς και μια μονοκατοικία που τοποθετήθηκε μικρός κάδος σύμμικτων απορριμάτων στο Κατακονόζι. Στη συνέχεια ο κ.Φούχτελ και η συνοδεία του μαζί με τον Δήμαρχο Σερρών επισκέφτηκαν την Ακρόπολη Σερρών, όπου απόλαυσαν ένα σύντομο καφεδάκι.Λίγο αργότερα ο κ.Φούχτελ χαιρέτησε τις Σέρρες και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του, το Δήμο Δράμας.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.