«Ταξίδεψαν» Μουσικά τους Σερραίους οι χορωδίες του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

- Διαφήμιση -

Πλήθος  Σερραίων   ανταποκρίθηκε   στο  κάλεσμα του  Δήμου   Σερρών   και  της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.   δίνοντας   το   παρών   το   βράδυ   της   Πέμπτης,   29   Ιουνίου,   στην χορωδιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θερινό θεατράκι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων   «Ελευθέρια   2017»,   καθώς   συμπληρώθηκαν   104   χρόνια   από   την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών από την Βουλγαρική κατοχή.

Μελωδίες και ερμηνείες μοναδικές ταξίδεψαν με τον πιο όμορφο τρόπο τους Σερραίους σε μουσικά μονοπάτια, χαρίζοντάς τους μια όμορφη και δροσερή βραδιά διασκέδασης,  στον καταπράσινο χώρο όπου βρίσκεται το θερινό θεατράκι. Η   παραδοσιακή   χορωδία   του   Μαξιμείου   Πνευματικού   Κέντρου   της   Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Μιχάλη Μπουρέλου όπως επίσης και η Νεανική και Παιδική Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., υπό την καθοδήγηση   της   μαέστρου   Μαρίας   Ταπέ,   ενθουσίασαν   με   τις   μουσικές   τους επιδόσεις,   ερμηνεύοντας   ξεχωριστά   τραγούδια   από   το   Ελληνικό   αλλά   και   ξένο ρεπερτόριο.

- Διαφήμιση -

kedis xord

 

Με   το  κλείσιμο   της   εκδήλωσης   ο   πρόεδρος   της   Κ.Ε.ΔΗ.Σ   Βασίλης   Τερζής τόνισε μεταξύ άλλων πως η γνώση της ιστορίας και ο πολιτισμός ενός τόπου κρατούν όρθιο   τον   Ελληνισμό   και   δημιουργούν   τις   προϋποθέσεις   για   μια   υγιή   και ισορροπημένη κοινωνία. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον κ.  Αστέριο   Γούναρη,  Διευθυντή   της   σχολής   Βυζαντινής   Μουσικής   του   Μαξιμείου Πνευματικού   Κέντρου   της   Ιεράς   Μητροπόλεως   Σερρών   και   Νιγρίτης,   ενώ ευχαρίστησε   όλους   τους   συμμετέχοντες   και   παρευρισκόμενους   για   τη   σημαντική συμβολή τους στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς  εκείνους που αγωνίστηκαν ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.