Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη για την επέτειο της 29ης Ιουνίου

Γεωργούλα
- Διαφήμιση -

Σερραίες και Σερραίοι,

Η 29η Ιουνίου 1913 αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας, καθώς με την απελευθέρωση και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού ξεκίνησε μία νέα περίοδος ελευθερίας για τον σερραϊκό λαό. Προηγήθηκε ο Μακεδονικός Αγώνας, κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκαν σκληρές μάχες, προκειμένου η Μακεδονία να παραμείνει ελληνική. Μετά την πυρπόλησή της από τον βουλγαρικό στρατό και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για να αναστήσουν την κατεστραμμένη πόλη και τα σπιτικά τους. Ο χρόνος κύλησε και η ζωή συνεχίζεται, ενώ οι αγώνες τους παραμένουν επίκαιροι, τώρα που η πατρίδα μας βιώνει μία άνευ προηγουμένου κρίση σε όλα τα επίπεδα και οι κίνδυνοι είναι ορατοί. Σε μια εποχή, κατά την οποία μεθοδεύεται ο ευτελισμός ηθών κι αξιών τι σημαίνει για τους απόγονους και τα εγγόνια των Σερραίων η 29η του1913 ;

- Διαφήμιση -

Σερραίες και Σερραίοι,

Έχουμε ακόμη δρόμο ώστε η Ελλάδα μας να ξεφύγει από την κρίση. Γιαυτό πρέπει ν’ αναλογιστούμε σοβαρά ότι η ελευθερία και η διατήρησή της απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ομόνοια. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ ν’ αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως Έλληνες, ως Σερραίες και Σερραίοι.  Μ’ αυτές τις σκέψεις ας συμμετέχουμε όλοι μας στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης μας.
Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.