Ερώτηση του Κ.Καραμανλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, για τα Διόδια στο Ν.Σερρών

Καραμανλής Ερώτηση
- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μέχρι το Φθινόπωρο.
Όπως τονίζει ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνηση του κου Τσίπρα, από την υποστήριξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της θέσης πως η μη πληρωμή διοδίων αποτελεί «πράξη αξιοπρέπειας», έρχεται τώρα και επιβάλλει επιπλέον επιβαρύνσεις, αυξάνοντας το τελικό κόστος κίνησης στην Εγνατία Οδό.
Παράλληλα, στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνονται οι συνέπειες που θα έχει η τοποθέτηση των νέων σταθμών διοδίων, τόσο στο Νομό Σερρών, όσο και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία. Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το κόστος μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, μια που για μια απόσταση 80 χλμ οι μετακινούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 2 φορές διόδια.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

- Διαφήμιση -

Θέμα: Σχετικά με την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων και τις επιπτώσεις στον Νομό Σερρών.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, η κυβέρνηση σχεδιάζει την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μέχρι το Φθινόπωρο.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνησή σας, από την υποστήριξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της θέσης πως η μη πληρωμή διοδίων αποτελεί «πράξη αξιοπρέπειας», έρχεται τώρα και επιβάλλει επιπλέον επιβαρύνσεις, αυξάνοντας το τελικό κόστος κίνησης στην Εγνατία Οδό.

Ιδίως, μάλιστα, για την περιοχή των Σερρών, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έρχεστε και επιβάλλετε διόδια όχι μόνο σε κάθετους προς την Εγνατία άξονες (Προμαχώνας, Στρυμονικό), του οποίου η κατασκευή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά και επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο το κόστος μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας σταθμούς διοδίων και στην είσοδο και την έξοδο της Θεσσαλονίκης. Με άλλα λόγια, για μια απόσταση 80 χλμ οι μετακινούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 2 φορές διόδια.

Συνεπεία των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι οι αποφάσεις αυτές επιφέρουν σημαντικότατες συνέπειες στην οικονομική ζωή του Νομού Σερρών, ερωτάσθε:

– Πόσα είναι τα διόδια που θα τοποθετούν στην Εγνατία Οδό και σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν;

– Για ποιο λόγο διαρρέετε πληροφορίες στον τύπο αναφορικά με τα νέα διόδια και δεν επιλέγετε να εκδώσετε μια επίσημη ανακοίνωση;

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.