Γ. Μωυσιάδης:«Εξαιρετικό γεγονός για τις Σέρρες το Balkans & Black Sea Cooperation Forum»

- Διαφήμιση -

Σε έναν απολογισμό αναφορικά με το 1ο Συνέδριο Βαλκανικών χωρών και χωρών της Μαύρης Θάλασσας (Balkans & Black Sea Cooperation Forum) ,που διεξήχθη στις Σέρρες το διήμερο 25-26 Μαΐου, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ,μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης χαρακτήρισε το φόρουμ εξαιρετικό γεγονός και επισήμανε πως διεξήχθη με επιτυχία καθώς σ’ αυτό συμμετείχαν σπουδαίοι ομιλητές, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, πρεσβειών , προξενείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και σημαντικών πολυεθνικών εταιριών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως στόχος αυτού του συνεδρίου ήταν να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ των 17 χωρών που συμμετείχαν , με σκοπό την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε καθεμία από αυτές. «Σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές, όλοι αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε τις συνθήκες που ζούμε. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές της συνεργασίας και της ανάπτυξης, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό, τους δρόμους της ενέργειας, την ψηφιακή οικονομία, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη χρήση των πόρων, τα δίκτυα θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών» επισήμανε ο Γιάννης Μωυσιάδης ,τονίζοντας πως όλοι οι συμμετέχοντες αλλά και ο ΟΣΕΠ εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για τη διοργάνωση.

Σ.Τ. BALKANS FORUM 137
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως με το συγκεκριμένο φορουμ  ενισχύει την προσπάθεια του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και στόχος είναι να καταστεί θεσμός. Μάλιστα όπως δήλωσε η Π.Ε. Σερρών έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της να το διοργανώσει και δεύτερη χρονιά.
Επιπλέον , ο Γιάννης Μωυσιάδης ευχαρίστησε το Geo Routes Cultural Institute για την άψογη συνεργασία στη συνδιοργάνωση του φόρουμ καθώς και όλους τους φορείς που συνεδράμαν σ’ αυτό (δήμος Σερρών, δήμος Εμμανουήλ Παπά, ΕΒΕΣ ,ΚΤΕΛ, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Εθνική Τράπεζα, ALPHA BANK,10o Σύνταγμα Σερρών , Σπήλαιο Αλιστράτης, Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών, «Οικοπεριηγητής»,ΚΡΙΚΡΙ,VOREIA).
Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε όμως και προς τους εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο φόρουμ. Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για μια πολύτιμη συνεισφορά από μέρους τους, τους συνεχάρη για την υπευθυνότητα και το ζήλο που επέδειξαν και τους μετέφερε τα κολακευτικά σχόλια που του εξέφρασαν για την εθελοντική ομάδα όλοι όσοι συμμετείχαν στο φόρουμ. Ως μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Γιάννης Μωυσιάδης απένειμε στους εθελοντές βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο 1ο Balkans & Black Sea Cooperation Forum, με την ευχή και την παρότρυνση να ξανά λάβουν μέρος σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

- Διαφήμιση -

Σ.Τ. BALKANS FORUM 141

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.