Από μέρα σε μέρα 77 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες

Aφορολόγητο αγροτών
- Διαφήμιση -

Μέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα περί τα 80 εκατ. για συνδεδεµένες (ζωικά, ρύζι, βιοµηχανική ντοµάτα, πορτοκάλια) µαζί µε τις στρεµµατικές ενισχύσεις για τα µικρά νησιά του Αιγαίου καθώς και εκκρεµότητες από βασική, πράσινη ενίσχυση και τους γεωργούς νεαρής ηλικίας του 2016 έχουν λαµβάνειν οι αγρότες.
Πρόκειται για πληρωµή, η οποία θεωρείται σίγουρη, καθώς αυτές τις µέρες οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται ανάµεσα σε διασταυρώσεις και ελέγχους στοιχείων που λαµβάνουν από τη ∆ιεύθυνση Πληροφορικής, τον ΕΛΟΓΑΚ για τις παραδόσεις γάλακτος και τις µεταποιητικές βιοµηχανίες για τις ποσότητες πρώτης ύλης που παρέλαβαν, προκειµένου να υπολογιστεί το τελικό ύψος των ενισχύσεων και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις, πριν «τρέξει» η πληρωµή.

Αντίθετα, οι εξελίξεις µε τις διαπραγµατεύσεις και το άκαρπο Eurogroup της 22ας Μαΐου φαίνεται πως µπλοκάρουν εκ νέου τις πιστώσεις για τα βιολογικά και το αγροτικό πετρέλαιο, παρά τις κατά καιρούς δεσµεύσεις τόσο από το υπουργείο όσο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιπλέον, στα πίσω φαίνεται να αφήνουν οι αρμόδιοι και τις εκκρεμότητες των παλιών εξισωτικών, δίνοντας βάρος σε αυτή τη φάση στις συνδεδεμένες.

- Διαφήμιση -

Βάσει των προϋπολογισµών του 2016 για τις συνδεδεµένες αναλογούν:

  • στο ρύζι 7.905.818 ευρώ
  • τη βιοµηχανική ντοµάτα 3.162.327 ευρώ
  • τα πορτοκάλια 11.858.727 ευρώ

Αντίστοιχα για τις ενισχύσεις των ζωικών:

  • στο πρόβειο και το αίγειο κρέας, το µπάτζετ του 2016 για τα πεδινά είναι 11.364,614 ευρώ
  • για τα ορεινά στα 21.444.532 ευρώ
  • στο βόειο κρέας ανέρχεται στα 4.211.569 ευρώ
  • για τους κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα, για βοοειδή στα 4.450.000 ευρώ και για αιγοπρόβατα στα 25.196.819 ευρώ.

Ως τα τέλη Ιουνίου όλες οι αποζηµιώσεις του 2016
Επιµένουν από τον ΕΛΓΑ ότι µέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζηµιώσεων για το 2016, όπως επανέλαβε ο πρόεδρος του Οργανισµού Φ. Κουρεµπές. Για τις ζηµιές του παγίου φυτικού κεφαλαίου του 2016, ο κ. Κουρεµπές ανέφερε ότι βρίσκονται στη φάση της τεκµηρίωσης. Υπενθυµίζεται ότι για το περασµένο έτος οι αποζηµιώσεις υπολογίζονται περί τα 140 εκατ. ευρώ.

Σύµβαση ως 12 Ιουνίου µε πιστοποιητή για τους νέους βιοκαλλιεργητές
Όσοι νεοεισερχόµενοι στο Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες» εγκρίθηκαν υποχρεούνται εντός 15 εργάσιµων ηµερών, δηλαδή έως τις 12 Ιουνίου, να συνάψουν σύµβαση µε Οργανισµό Ελέγχου και Πιστοποίησης, σύµφωνα µε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, µετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων προς ένταξη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οριστικά αποτελέσµατα έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστηµα υποστήριξης του Μέτρου και οι ενδιαφερόµενοι, που έχουν καταθέσει αίτηση, µπορούν να ενηµερωθούν χρησιµοποιώντας τον κωδικό τους.

Verros IKE Facebook cover_new

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.