Τελευταίες Παραστάσεις και Σεμινάρια της 13ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θέατρου

- Διαφήμιση -

Πρόγραμμα 13ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου για 20,21 και 22 Μαΐου

Σάββατο 20/5/2017 / Ώρα : 21.15
Θεατρική Δραματική Ομάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Νις, Σερβίας
Τίτλος έργου: «Δύο Κόσμοι»
Η παράσταση είναι ένα σύνολο από μικρές ιστορίες. Το θέμα είναι η φυγή των νέων ανθρώπων από την Σερβία, τα προβλήματά τους, καθώς και από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που τους συμβαίνουν.
Φεύγουν με ένα αίσθημα ευφορίας αλλά αυτό χάνεται με τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό, αν και νόμιζαν ότι φεύγοντας θα άφηναν όλα τα προβλήματα πίσω.
Οι ιστορίες αποδίδονται με χιουμοριστικό και δραματικό τρόπο, καθώς και τα ερωτήματα που θέτουν παραμένουν αναπάντητα.

- Διαφήμιση -

STANICA 2

Κυριακή 21/5/2017 / Ώρα : 19.30
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΕΠΑΚ) /CUT FILM SOCIETY – ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΕΠΗΣ
Τίτλος έργου: «Ένα γράμμα μια φορά» (παιδικό)
Ένα κορίτσι γράφει ένα γράμμα στον Αϊ Βασίλη με μια ευχή που δεν πραγματοποιείται ποτέ. Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι, μια περιπέτεια για να βρει τον Αϊ Βασίλη και να του ζητήσει εξηγήσεις. Το ταξίδι μακρινό, γνωρίζει και αποκτά συνταξιδιώτες, κερδίζει και χάνει φίλους, συμπράττει συμμάχους και αντιμετωπίζει δυσκολίες και όταν τελικά φτάνει στην Χώρα των Χριστουγέννων και χτυπά την πόρτα του Αϊ Βασίλη, πριν αυτή ανοίξει, συνειδητοποιεί ότι η ευχή της έχει πραγματοποιηθεί.

Ένα γράμμα μια φορά φωτογραφία(1)
Δευτέρα 22 /5/2017 / Ώρα : 21.15
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεατρική Ομάδα Φιλολογίας (ΘΟΦΙΛ)
Τίτλος έργου: «Ο Ρόζενγκρατς και ο Γκύλντενστερν είναι νεκροί» του Τομ Στόπαρντ

1η πράξη , Ο Ρόζενγκρατζ και ο Γκύλντενστερν είναι νεκροί
Μα αν είναι όλη αυτή η ιστορία του έργου γιατί τόσες σελίδες επί σελίδων; Γιατί να δούμε κάτι όταν ξέρουμε στο τέλος ότι όλοι θα πεθάνουν; Και ποιοι είναι αυτοί οι Ρόζενγκρατζ και Γκύλντενστερν και γιατί δεν μπορούμε να προφέρουμε το όνομα τους; Ο Στόπαρντ το 1966 μπέρδεψε τις ιστορίες, μπέρδεψε τους καλούς με τους κακούς, τους προβαλλόμενους απ’ τους αφανείς, τον θίασο με το κοινό. Μέσα σε μισό αιώνα τα ερωτήματα που έθεσε αρνούνται πεισματικά να απαντηθούν και επανέρχονται στο προσκήνιο.

AΠΘ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ-DSC_0729 (1)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΤΩΝ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ»
Σάββατο 20/5/2017 ώρα: 17.00-20.00
Βασιλική Δαλίσκα (ηθοποιός)
Τίτλος: «Σώμα και ήχος. Η αρχή μιας ιστορίας»
Περιεχόμενο – πλάνο εργαστηρίου: Μια σειρά σωματικών και ηχητικών ασκήσεων για την εξερεύνηση της θεατρικής σωματικής έκφρασης και παραγωγής φυσικών ήχων. Θα παρατηρήσουμε την αλληλοεπιρροή σώματος και φωνής, τις διαφορετικές δυναμικές και αποχρώσεις τους, την σχέση και αλληλεπίδραση τους με άλλα σώματα και με τον χώρο στον οποίο κινούνται. Στόχος μας να οδηγηθούμε, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και όπλο μας την φαντασία, στην δημιουργία εικόνων που θα χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία για την αφήγηση μιας ιστορίας.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετο ρουχισμό και παπούτσια.

 

 

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.