Προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την “Ημέρα της Ευρώπης” στην ΠΕ Σερρών

483
- Διαφήμιση -

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εορτάζει φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου,την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Robert-Schuman που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο οποίο από το 1981 συμμετέχει και η χώρα μας. Για την Ελλάδα, τις εκδηλώσεις συντονίζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Teachers 4 Europe” οργανώνει Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 23 μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και από ώρα 9.30 π.μ. – 11.30 π.μ. περίπου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Αντιπεριφέρειας Σερρών, Μεραρχίας 36, Σέρρες. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση υλοποιείται και παρουσιάζεται από Σερραίους μαθητές.

- Διαφήμιση -

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

– Η 60η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης(25/3/1957)

– Τα 30 χρόνια του Erasmus+ (1987 – 2017)

– Νομοθετικές προτάσεις διεύρυνσης του Erasmus+, με όρους και προϋποθέσεις, και σε μικρότερους των 16 ετών μαθητές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

– Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

– Πρόταση «Ένταξη Αρχαιολογικού χώρου Αμφίπολης και Σπηλαίου Αλιστράτης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής ΚληρονομιάςUNESCO»

– Πρόταση «Σέρρες, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης,Υποψήφια πόλη»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.