Υπουργεία προς δήμους :”Αυξήστε τα δημοτικά τέλη”

241
- Διαφήμιση -

"Αυξήστε τα τέλη"Αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους δήμους σε περίπτωση που δεν φτάνουν τα έσοδα, προβλέπεται, σύμφωνα με τα «Νέα», σε κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν οι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω υπουργική απόφαση περιέχεται η εντολή: «Αν τα έσοδα σας δεν είναι αρκετά αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη».

- Διαφήμιση -

 

Σε περίπτωση, δηλαδή, που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας (ύδρευσης, καθαριότητας, φωτισμού, κ.α..), τότε το ποσό που δεν καλύπτεται θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014, οδηγώντας στην αύξησή τους

 

Με την ίδια απόφαση ζητούν από τους δήμους να περιορίσουν υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και βοηθήματα προς οικονομικά αδύνατους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση μόνον των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του προσωπικού εντός του ωραρίου εργασίας.

Αρνητικοί οι Σερραίοι δήμαρχοι

Πάντως σύσσωμοι οι δήμαρχοι του νομού Σερρών δηλώνουν αντίθετοι στην συγκεκριμένη “εντολή”. Όπως τονίζουν , οφείλουν να προστατέψουν τους δημότες τους οι οποίοι δεν μπορούν να επιβαρυνθούν ούτε με ευρώ παραπάνω.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.