“Θέρετρο υψηλών προδιαγραφών το Χιονοχώρι”

- Διαφήμιση -

Σε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών σχεδιάζεται να μετατραπεί το Χιονοχώρι. Τον οικισμό του Χιονοχωρίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο έργων Παύλο Μυστακίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρο Αραμπατζή την Τρίτη (23/7) προκειμένου να ενημερωθεί για την έναρξη των εργασιών του έργου «Αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου του Δήμου Σερρών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 443.500 Ευρώ και είναι ενταγμένο στο τοπικό πρόγραμμα Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Ο Δήμαρχος Σερρών κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπογράμμισε ότι στόχος των παρεμβάσεων είναι, ο οικισμός Χιονοχωρίου να καταστεί θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η ανάπλαση δύο κοινόχρηστων χώρων, η ανάπλαση δικτύου κυκλοφορίας οχημάτων και δικτύου πεζοδρόμων και η διαμόρφωση δύο χώρων στάθμευσης.

Με τις παρεμβάσεις αυτός θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά ο οικισμός, θα δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές υποδοχής των επισκεπτών καθώς επίσης θα αναβαθμιστεί και το δίκτυο κυκλοφορίας εσωτερικά του οικισμού.

Η πρόταση κατατέθηκε στις 19-1-2011 και εγκρίθηκε στις 16-3-2012. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 10-6-2013 με το ποσό 398.820 Ευρώ.

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Παρών στο Χιονοχώρι ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πορεία των εργασιών του έργου: «Κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Χιονοχώρι Σερρών».

«Αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευασθεί 600 μ. εσωτερικού δικτύου και έχει γίνει θεμελίωση της δεξαμενής».

Ως γνωστό η μελέτη που συνέταξε η ίδια η ΔΕΥΑΣ προβλέπει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο χωριό, την κατασκευή νέας δεξαμενής νερού και την κατασκευή εξωτερικού δικτύου μεταφοράς του νερού από την Οινούσα στη νέα δεξαμενή του Χιονοχωρίου, χωρητικότητας 140m3.

Σημειώνουμε, ότι σήμερα ο οικισμός υδροδοτείται από δεξαμενή την οποία τροφοδοτούν βυτιοφόρα του δήμου Σερρών.

«Με αυτό το έργο, προϋπολογισμού 762.300 πλέον ΦΠΑ, η ΔΕΥΑΣ δίνει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του Χιονοχωρίου» τόνισε ο Θ. Αραμπατζής.

Το έργο χρηματοδοτείται από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους (85% και 15% αντίστοιχα).

Η πρόταση έγινε από τη ΔΕΥΑΣ στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG III 2007-2013 τον Απρίλιο του 2012 και εγκρίθηκε στις 28-9-2012.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.