Κραυγή απόγνωσης από τους Εκπαιδευτικούς

- Διαφήμιση -

Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛΜΕ Σερρών. Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν  βροντερό παρών κατακλύζοντας την αίθουσα του “Ορφέα” ,προκειμένου να συζητήσουν για τον τρόπο που θα αντιδράσουν απέναντι στην επίθεση που δέχονται . 2500 εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης τίθενται σε διαθεσιμότητα κάτι που θα “κλειδώσει” με την επερχόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι λειτουργοί της εκπαίδευσης  στις τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για σφαγιασμό του κλάδου και κάλεσαν όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Ακολούθως συνέταξαν ψήφισμα το οποίο ενεχύρησαν στον διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών Γιώργο Μπουλάκη ώστε να το προωθήσει αρμοδίως.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ

- Διαφήμιση -

Σέρρες, 15 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το πολυνομοσχέδιο με το άρθρο 82 προβλέπει την κατάργηση 3 ολόκληρων τομέων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, διαγράφοντας από το χάρτη των ειδικοτήτων 52 από τις 110 που υπήρχαν στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση.2.500 χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγούνται στην ανεργία, 2.500 χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών οδηγούνται στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Δεν πρόκειται για απρόσωπους αριθμούς, αλλά για ανθρώπους με ονοματεπώνυμο, με αξιοπρέπεια, με πορεία προσφοράς στη δημόσια τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα διαλύεται η Δημόσια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση με την κατάργηση των τομέων που προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών και την παραχώρηση του εκπαιδευτικού έργου και των δομών της στον ιδιωτικό τομέα και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι μαθητές αυτοί μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Τώρα, οι μαθητές αυτοί δωρίζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για την ελληνική οικογένεια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη κανείς εκπαιδευτικός δεν νιώθει ήσυχος. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στη δημόσια εκπαίδευση με την αίσθηση ότι αυτό που συνέβη είναι μόνο η αρχή και έπεται συνέχεια.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και καταδικάζουμε την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί στην εκπαίδευση. Εκφράζουμε την αντίδρασή μας στα άδικα μέτρα που πλήττουν την εργασιακή και επαγγελματική ζωή των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου. Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Θα αγωνιστούμε μαζικά για να μην ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο.

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο θα θεωρούνται ανεπιθύμητοι.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση εκπαιδευτικού.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σερρών.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.