Στ. Μπένος : Θαύμα αυτό που γίνεται στην Αμφίπολη

- Διαφήμιση -

Τις ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα στο λόφο “Καστά” της Μεσολακκιάς στο δήμο Αμφίπολης επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος. Ο κύριος Μπένος προσκλήθηκε από την περιφερειακή ενότητα Σερρών και έφτασε στο χώρο των ανασκαφών νωρίς το πρωί της Τετάρτης συνοδευόμενος και από άλλα μέλη του “Διάζωμα”. Εκεί η προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση και ενημέρωση των μέχρι στιγμής ευρημάτων που καθιστούν τους αρχαιολόγους αισιόδοξους ότι βρίσκονται μπροστά σε πολύ σημαντικά ευρήματα.

“Γίνεται ένα θαύμα στην Αμφίπολη”

- Διαφήμιση -

Ο Σταύρος Μπένος δήλωσε συγκινημένος από την προσπάθεια που γίνεται εκφράζοντας ευχαριστίες προς την περιφερειακή ενότητα Σερρών αλλά και όλους τους πολίτες που συνδράμουν  σ’ αυτή την κορυφαία για τον πολιτισμό της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας διαδικασία. Παράλληλα τόνισε πως όταν ιδρύθηκε το “Διάζωμα”, το οποίο είναι ένα σωματείο που στοχεύει στη διάσωση και την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων όπως αυτό της Αμφίπολης που δεν έχει ακόμη ερευνηθεί,  μια τέτοια μεγαλειώδη προσπάθεια οραματίζονταν όλα τα μέλη του.

“Σας ευχαριστούμε”

Ένα θερμό ευχαριστώ προς τον Σταύρο Μπένο και το “Διάζωμα” απηύθυναν από την πλευρά τους ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής αλλά και η Κατερίνα Περιστέρη. Όλοι τόνισαν πως θεωρούν χρέος τους να συμβάλουν στην ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που θα δώσουν αναπτυξιακή και τουριστική ώθηση στην περιοχή και επισήμαναν με έμφαση την οικονομική στήριξη που παρέχει το “Διάζωμα” ώστε να αναδειχθεί το αρχαίο θέατρο της περιοχής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.