“Ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα στη σύσκεψη για τα βοσκοτόπια

- Διαφήμιση -

Μεγάλη ένταση και λεκτικές αντιπαραθέσεις επικράτησαν στη σύσκεψη για τον καθορισμό των βοσκοτόπων που συγκλήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Σερρών με πρωτοβουλία του Γιάννη Μωυσιάδη. Κτηνοτρόφοι, αγρότες , δήμαρχοι και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι έδωσαν το παρών χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ τους όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για τα αγροτικά Νίκου Σφελινιώτη και του αγροτοσυνδικαλιστή Δημήτρη Γιαννίδη . Η τοποθέτηση του κυρίου Σφελινιώτη ότι δεν συμφωνεί μ’ αυτά που ζητά το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης όσον αφορά τους βοσκοτόπους και τις προσωρινές διανομές προκάλεσαν τα καυστικά σχόλια του κυρίου Γιαννίδη ο οποίος ουσιαστικά υποστήριξε πως ο κύριος Σφελινιώτης δεν υπηρετεί το συμφέρον των αγροτών.

Τελικά υπάρχει ή όχι πρόβλημα;

- Διαφήμιση -

Εν τω μεταξύ διάσταση απόψεων καταγράφηκε και για το εάν τελικά υπάρχει όντως ζήτημα με τον καθορισμό των βοσκοτόπων ή όχι. Να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες ημέρες η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης τονίζοντας πως ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι οριστικοί κατάλογοι για τους βοσκοτόπους. Εντούτοις τα μηνύματα που έφερε από την Αθήνα ο Γιάννης Μωυσιάδης μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης δεν ήταν τόσο αισιόδοξα. Σύμφωνα με τον κύριο Μωυσιάδη ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνώρισε πώς υπάρχει πρόβλημα ωστόσο ευελπιστεί αυτό να λυθεί κατόπιν συνεργασίας της τοπικής υπηρεσίας με τους δήμους ώστε να οριστούν οι επιλέξιμες εκτάσεις

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.