Στις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης ο Κ.Παπούλιας

- Διαφήμιση -

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2013,προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσής της.

Την ανακοίνωση της επίσκεψης του κ. Παπούλια στις Σέρρες έκανε  κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης .

- Διαφήμιση -

 

« Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ,ότι τα εκατό χρόνια για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών θα τα γιορτάσουμε μειδιαίτερη λαμπρότητα ,με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσής της. Ο κ. Παπούλιας αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκλησή μου ,στην οποία τόνιζα ότι η παρουσία του θα ήταν ύψιστη τιμή για τις Σέρρες και την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο κ. Αγγελίδης .

« Σε ειδική τελετή θα γίνει η η απονομή του Χρυσού κλειδιού της πόλεως και ανακήρυξη του ως Επίτιμου Δημότη της πόλεως των Σερρών» υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης .

Η πρόσκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατατέθηκε πέρυσι από τον δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και η θετική απάντηση ήρθε πριν από λίγες μέρες .

Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε δύο χρόνια

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τον Απρίλιο του 2011, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ,ενώ την πόλη των Σερρών θα επισκεφτεί για πρώτη φορά.

 Το πρόγραμμα της Επίσκεψης

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας ,αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί , έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

 

Ώρα 22:00 Άφιξη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλιαστις Σέρρες. Κατάλυση στο Ξενοδοχείο.

 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

 

Ώρα 10:00 Επίσημη δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ και θα συμπαρασταθεί ολόκληρος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Κατσαρίδου Ελένη, Φιλόλογο, εκπαιδευτικό του3ου Γυμνασίου Σερρών.

Αποκαλυπτήρια προτομής αοιδίμου Μητροπολίτου Σερρών Αποστόλου ( Χριστοδούλου)

‘Ώρα 11:00 Μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας.

Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση.

Ώρα 11:15 Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος. Τέλος τελετής.

Ώρα 11:30 .Παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 12:15 Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Διοικητήριο. Προσφώνηση Δημάρχου Σερρών. Ανάγνωση της αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Απονομή του Χρυσού κλειδιού της πόλεως και ανακήρυξη του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη της πόλεως των Σερρών. Αντιφώνηση κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Τέλος τελετής.

Ώρα 13:30 Γεύμα προς τιμήν του κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τον Δήμαρχο Σερρών, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου.

Ώρα 15:30 Κατάλυση στο Ξενοδοχείο

Ώρα 00:00 Αναχώρηση του κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς Αθήνα

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.