“Φουλ” επίθεση στον Π.Αγγελίδη από τον Θ.Μηλίδη

- Διαφήμιση -

«Η μαχητικότητα και η διεκδίκηση είναι άγνωστες λέξεις για τον κ. Αγγελίδη.Ο Δήμος Σερρών θα παρευρίσκεται ως κομπάρσος και ως φτωχός συγγενής στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ » τόνισε ο Θόδωρος Μηλίδης ,επικεφαλής της παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» ,κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ,την οποία παραχώρησε προς ενημέρωση των δημοτών για τρία σοβαρά θέματα που τους αφορούν .Την διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων όπου υπάρχουν νέα  δεδομένα ,το συνέδριο της ΚΕΔΕ και η δυνητική επιβολή του ειδικού τέλους του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ ,θέματα που η δημοτική αρχή δεν θέλησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο αν και προτάθηκαν από την παράταξη του κ.Μηλίδη .Στην συνέντευξη ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κατιρτζόγλου και ο Ηλίας Αναστασιάδης .

 

- Διαφήμιση -

“Οι δημότες θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο”

Αναφορικά με τα Στέρεα απόβλητα ο κ. Μηλίδης δήλωσε « Σύμφωνα με τον Νόμο 4042/2012 άρθ. 43 θεσπίστηκε νέο ειδικό τέλος για τα μη επεξεργασμένα απόβλητα που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το νέο αυτό ειδικό τέλος θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του 2014 και θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο φυσικά θα κληθούν να επωμιστούν οι συνήθεις ύποπτοι, ήτοι οι Δημότες μας, διά της αυξήσεως των δημοτικών τελών.Το ειδικό αυτό τέλος θα προστίθεται στο ποσό που καταβάλλεται ήδη σε κάθε περιοχή, για την λειτουργία των ΧΥΤΑ και θα είναι 35 € τον τόνο, θα αυξάνεται δε κατά 5 € κάθε χρόνο, μέχρι να φθάσει τα 60 € τον τόνο. Αυτό σημαίνει ότι για τον Δήμο μας που σήμερα πληρώνει 15 € για κάθε τόνο σκουπιδιών που καταλήγει στον ΧΥΤΥ, το ποσό θα φθάσει στα 50 € τον τόνο για το 2014 και στα 55 € για το 2015.

. Άλλο ένα δυσβάστακτο «χαράτσι» προστίθεται και γεννάται το εύλογο ερώτημα. Ευθύνεται ο δημότης και τιμωρείται τόσο βάναυσα, για τα απορρίμματα που καταλήγουν στον ΧΥΤΥ; Ασφαλώς όχι. Άλλοι έχουν τις τεράστιες ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν

«Πρόσφατα συνεστήθησαν, σύμφωνα με τον Ν.4071/2012, οι ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) στους οποίους μετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι Δήμοι των διαχειριστικών ενοτήτων της Περιφέρειας. Πρόκειται για το όργανο που έχει πλέον τον καθοριστικό ρόλο και αρμοδιότητα για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Από το όργανο αυτό επέλεξε δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος να λάμψει διά της απουσίας του, αν και εκπροσωπεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Περιφέρειας, αποχωρώντας από την εκλογή για την ανάδειξη της εκτελεστικής επιτροπής, καθαρά για μικροκομματικές σκοπιμότητες και σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών»σημείωσε ο κ.Μηλίδης

“Κομπάρσοι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ”

Αναφερόμενος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα Γιάννενα ανέφερε ότι το συνέδριο είναι σταθμός για την τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ τα θέματα που θα αναπτυχθούν σε αυτό είναι: Οικονομικά, Θεσμικά, Κοινωνικά.

«Ως προς τα οικονομικά θα συζητηθεί το προσχέδιο – μελέτη που εκπόνησε η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ) με ανάθεση από τηνΚΕΔΕ και αφορά τη θέσπιση νέων κριτηρίων των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) – Νέο σύστημα κατανομής ΚΑΠ – Ελάχιστο κόστος λειτουργίας Δήμων. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεπώς όφειλε η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνει συζήτηση να κατατεθούν προτάσεις τις οποίες να εισηγηθεί ο Δήμαρχος στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ μιας και είμαστε από τους μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας και επιβάλλεται να έχουμε λόγο. Δυστυχώς, όπως πάντα, τα αντανακλαστικά του Δημάρχου και πάλι δεν λειτούργησαν με ό,τι συνεπάγεται αυτό.Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι τα θεσμικά. Η ΚΕΔΕ είναι ο επίσημος συνομιλητής μας με το κράτος. Το θέμα των στρατοπέδων αφορά όλους τους Δήμους της Χώρας και ιδιαίτερα το Δήμο μας. Πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητάμε από την ΚΕΔΕ, το ανώτατο θεσμικό μας όργανο να αναλάβει πρωτοβουλία για τροποποίηση του Νόμου 2745/1999/ΦΕΚ 224/27-10-1991, ώστε τα Στρατόπεδα να παραχωρούνται στους Δήμους χωρίς αντάλλαγμα μια και με τα νέα δεδομένα η Αυτοδιοίκηση δεν έχει πλέον πόρους για να πολεοδομήσει τα Στρατόπεδα.Επίσης τα στρατόπεδα θα πρέπει να εξαιρεθούν από την προς «αξιοποίηση» δημόσια περιουσία που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Αγγελίδης όμως όλα αυτά τα αγνοεί και προβαίνει σε βιαστικές λύσεις προκειμένου να δείξει «δήθεν έργο», χωρίς να διεκδικεί απολύτως τίποτε. Η μαχητικότητα και η διεκδίκηση είναι άγνωστε λέξεις για τον κ. Αγγελίδη.Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο των ΟΤΑ και οφείλει να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του. Χρειαζόταν απόφαση στήριξης για το μη κλείσιμο των κοινωφελών επιχειρήσεων.O κ. Δήμαρχος συμμετέχει στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ χωρίς προτάσεις, χωρίς να εκφράσει τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας. O κ. Δήμαρχος όφειλε να είχε συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: «Συνέδριο ΚΕΔΕ- Θέσεις- Προτάσεις». Αντ’ αυτού επέλεξε τη σιωπή. Ο Δήμος Σερρών θα παρευρίσκεται ως κομπάρσος και ως φτωχός συγγενής στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων (μολονότι είναι από τους μεγαλύτερους της Χώρας). Εύγε κ. Δήμαρχε!! Συνεχίστε την ίδια αλαζονική σας στάση. Είστε παντογνώστης» ανέφερε ο κ. Μηλίδης.

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του χαρατσιού”

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου αναφέρθηκε στα τιμολόγια τηςΔΕΥΑΣ ,και συγκεκριμένα στο ειδικό  τέλος 80% , τονίζοντας « Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού αφορά σε πάγια τέλη και στο ειδικό τέλος  80% ,που διπλασιάζει σχεδόν την τιμή του νερού που πληρώνουμε όλοι μας . Το έχουμε πει πολλές φορές το έχουμε αναδείξει το έχουμε φέρει και στο δημοτικό συμβούλιο ,κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί . Όμως το πιστεύουμε και το εννοούμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αυτό για να πετύχουμε την δραστική μείωση των τιμολογίων και πιστεύω ότι τα βήματα που έχει κάνει η δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση αυτή ,έχουν γίνει χάρη στις δικές μας πιέσεις . Όταν είχαμε θέσει το θέμα του ειδικού τέλους 80% αντιμετωπίσαμε από την δημοτική αρχή το επιχείρημα ότι αυτό προβλέπει ο νόμος ,δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό .Είχαμε και τότε θέσει ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ότι το θέμα θα πρέπει να τεθεί στα κεντρικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι η ΚΕΔΕ ή η ΕΔΕΥΑ , η ένωση δηλαδή των ΔΕΥΑ , η οποία σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να οργανώσει συνέδριο στην πόλη μας .Υπάρχει λοιπόν η ευκαιρία να τεθεί το θέμα στο συνέδριο και να ληφθεί μια απόφαση από το συνέδριο αυτό ώστε να πετύχουμε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να είναι δυνατή πλέον η δυνητική επιβολή αυτού του ειδικού τέλους και όχι η υποχρεωτική επιβολή»

Όπως ανέφερε ο κ. Κατιρτζόγλου “το θέμα προτάθηκε προς συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αλλά ο κ. Αγγελίδης αρνήθηκε να συζητηθεί.« Όταν το θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο πάλι ο δήμαρχος κρυπτόμενος πίσω από τυπικότητες αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας ,ας είπε ότι συμφωνεί και να το φέρουμε στο συνέδριο της ΕΔΕΥΑ αλλά δεν έκατσε να το συζητήσουμε επί της ουσίας πάλι με υπεκφυγές μέχρι την τελευταία στιγμή υπεκφυγές ,προκειμένου να μην ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί ξέρετε αν ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο θα έχει πλέον οκ. Δήμαρχος ,ηθικό πρόβλημα μεγάλο γιατί θα πάει στο συνέδριο της ΕΔΕΥΑ ,πιθανόν να επιτύχουμε μέσω αυτούτην νομοθετική αλλαγή και άρα να είναι δυνητική πλέον η επιβολή του ειδικού τέλους 80% και άρα θα έρθει πάλι στο δημοτικό συμβούλιο σε μας και στην ΔΕΥΑΣ ,θα προβούμε στην μείωση του ειδικού τέλους ή όχι ; Από ότι μπορούμε να υποθέσουμε και βάσει της συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής δεν έχουν τέτοια πρόθεση .Εμείς οφείλουμε στους Σερραίους δημότες να συνεχίσουμε να παλεύουμε το ειδικό τέλος 80%, να καταστεί δυνητικό με νέα νομοθετική πρόβλεψη αφενός και αφετέρου στην συνέχεια να υπάρξει μια ουσιαστική του μείωση που θα ληφθεί στο δημοτικό συμβούλιο των Σερρών προκείμενου να ελαφρυνθούν τα βεβαρημένα τιμολόγια που πληρώνουν οι Σερραίοι δημότες και επιτέλους να ανακουφιστούν οι συνδημότες μας κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη των ημερών μας» κατέληξε ο κ. Κατιρτζόγλου .

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.