Στο τέλος Ιουνίου το “χαράτσι” για το 2013

356
- Διαφήμιση -

Στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το χαράτσι (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) για το 2013, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι στις 22 Ιουνίου είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του ΕΤΗΔΕ 2012, το οποίο σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

- Διαφήμιση -

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά τις 22 Ιουνίου) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά τις 22 Ιουνίου, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

Αν οποιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών αυτών, επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του, ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο απ’ αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες, πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ, είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.