Λεφτά για το αυτοκινητοδρόμιο δεν υπάρχουν…

- Διαφήμιση -

Άκαρπες ήταν οι συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, τόσο με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης ,όσο και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ,αναφορικά με την επιχορήγηση που ζήτησε για την αποκατάσταση της ζημιάς στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Ο κ. Αγγελίδης ,σε δηλώσεις του αναφορικά με τις συναντήσεις ,δήλωσε «Χθες (Τρίτη) συναντήθηκα με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρο Καράογλου και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα ,με θέμα να επιχορηγήσουν ,με κάποιο ποσό το δήμο Σερρών προκειμένου ο δήμος, αυτά τα λεφτά να τα χρησιμοποιήσει, για την αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα ,δεν έχουν χρήματα ούτε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ,ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Τόσο ο υπουργός όσο και ο περιφερειάρχης μου είπανε ότι δεν έχουν χρήματα να μας βοηθήσουν χωρίς να μου κλείσουν τελείως την πόρτα ,άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν ότι μπορούν να βρουν έστω κάποια μικρά ποσά να βοηθήσουν, θα το δούμε αυτό στο μέλλον».

«Ενημέρωσα και όλους τους βουλευτές αν μπορούσαν να είναι σε αυτές τις συναντήσεις, αλλά λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Βουλή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί κανείς, το καταλαβαίνω αυτό ,είχαν όλη την καλή διάθεση και να βρίσκονται και να βοηθήσουν» υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης τόνισε «Στο οικονομικό μέρος ο δήμος θα προσπαθήσει να καλύψει ένα ποσό και θα προσπαθήσω και μέσω άλλων υπουργείων. Αύριο (σήμερα) έχουμε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα ,θα προσπαθήσω να δω τον κ. Στυλιανίδη ,τον υπουργό εσωτερικών, ξέρω ότι αύριο είναι δύσκολα ,αν δεν τα καταφέρω σίγουρα θα πάω και στην Αθήνα για να συναντηθώ με κάποιο υπουργό ,τον κ. Στυλιανίδη ή τον υπουργό ανάπτυξης και θα καλέσω και τους βουλευτές να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τέτοιες επισκέψεις σε υπουργεία πολλές φορές κάναμε με τους βουλευτές του νομού για διάφορα θέματα του δήμου και του νομού, όπως για το ΧΥΤΑ ,για τα στρατόπεδα»

Αναφορικά με το ποσό που χρειάζεται για να γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε «Εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα ποσό της τάξης των 300.000,00ευρώ .Θα δούμε . Ο δήμος πιστεύω ότι αυτή την στιγμή 150 χιλιάδες μπορεί να καλύψει και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε και άλλα χρήματα»

Στην ερώτηση αν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο κ. Αγγελιδης απάντησε « Υπάρχουν κάποια προβλήματα, ένα σκέλος είναι το οικονομικό και το άλλο το νομικό πρόβλημα. Προσπαθούμε να αποκαταστήσαμε την ζημιά ,όσο γίνεται πιο γρήγορα ,εδώ υπάρχουν κάποια εμπόδια νομικά τα οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πότε θα γίνουν οι εργασίες .Θα δούμε αν γίνει με τον ίδιο εργολάβο . Ακολουθούμε τις διαδικασίες που θέτει ο νόμος και θα φανούν στην πορεία δεν μπορώ να σας πω τώρα τίποτα».

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.