Ήρθε η ώρα των φορολογικών δηλώσεων

Αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
- Διαφήμιση -

Αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεωνΤις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω του TAXIS, ενώ χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών παράταση των προθεσμιών υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012 και για τον ειδικό φόρο επί ακινήτων.Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη παρατείνεται μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2013 η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012.

 

- Διαφήμιση -

Ωστόσο, προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων τουλάχιστον έως τις 4 Ιουνίου 2013.

 

Εξάλλου, μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2013 παρατάθηκε και η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ειδικού φόρου επί ακινήτων του ν. 3091/2002.Σημειώνεται ότι νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψηλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο φόρο 15% επί της αξίας των ακινήτων τους.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.