Λουκέτο στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου!

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα
- Διαφήμιση -
Κατάληψη διαρκείας στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσηλευτικού ιδρύματος διαμαρτυρόμενοι για την ανηλεή -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά- μεταχείριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια. Περίπου στις 10:30 το πρωί εισήλθαν στο γραφείο του Διοικητή κ. Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη και το κατέλαβαν ενώ δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις χωρίς πάντως να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
 
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντησή μας με τον κ. Λυκουρέντζο (συνάντηση που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί είτε στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας είτε αρχές της επόμενης) και ανάλογα με την έκβασή της κι εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας για αύξηση της χρηματοδότησης τότε θα γίνουμε πιο βίαιοι», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αθανασίου Ζηλιαχώβαλη, ο οποίος συμπλήρωσε. «Θα πρέπει ορισμένοι ν’ αντιληφθούν ότι η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση δεν πάει άλλο».
 
Γιατροί κι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση απαλλαγή του κ. Εμμανουηλίδη από τα καθήκοντά του και την αντικατάστασή του το συντομότερο δυνατό, χωρίς πάντως να τη θεωρούν πανάκεια, αφού επιζητούν αλλαγή πολιτικής.
 
«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση και το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν έχει καμία διάθεση να διαθέσει χρήματα για την υγεία. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και από το ότι εδώ και επτά μήνες οι γιατροί είμαστε απλήρωτοι όπως και οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου. Δεν γίνεται να πεθάνουν οι Έλληνες και να σωθεί η Ελλάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κ. Ελένη Πολυχρονίδου, Ταμίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της κ. Σωτηρίας Χαριτίδου, Προέδρου  Εργαζομένων ΚΕΦΕΑΠ. «Εχουμε ζήσει από τις αρχές του 2012 μια αθλιότητα άνευ προηγουμένου. Μετά τις συγχωνεύσεις μας έχουν σαν αποκούμπι και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ζητάμε πάνες από τους συγγενείς για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε».
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.