Χάνει έσοδα ο Δήμος Σιντικής γιατί δεν δημοπρατεί έκταση για το αιολικό πάρκο

- Διαφήμιση -

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα αναφορικά με το αιολικό πάρκο στο δήμο Σιντικής. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιχείρηση διαθέτει προς εκμετάλλευση συγκεκριμένη έκταση η οποία αποτελεί μέρος έκτασης εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ωστόσο, η Επιχείρηση κωλυσιεργεί και δεν προχωρά σε δημοπράτηση με αποτέλεσμα ο Δήμος Σιντικής να χάνει έσοδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο.

- Διαφήμιση -

Για τη συγκεκριμένη έκταση η εταιρεία έχει εκδώσει ειδική άδεια για τη δημιουργία αιολικού πάρκου. Αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε περίπτωση η έκταση εφόσον τελικά δεν δημοπρατηθεί δεν μπορεί αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο και μένει αναξιοποίητη.

Την περασμένη Τετάρτη ψηφίστηκε ο ισολογισμός της ΔΑΕ Σιντικής για το 2011. Τα έσοδα της επιχείρησης ανέρχονται στο ποσό των 137,000€. Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Σπάσης, στην πραγματικότητα η επιχείρηση σημειώνει ζημίες καθώς δεν έχει υπολογισθεί το προσωπικό που έχει μεταταχθεί. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για το γιατί δεν προχωρεί η δημοτική αρχή σε δημοπράτηση καθώς ο Δήμος χάνει έσοδα σε μία περίοδο όπου και το τελευταίο ευρώ κρίνεται πολύτιμο, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον ισολογισμό της επιχείρησης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας η έκταση αυτή δε δημοπρατείται γιατί ο Δήμος θα προχωρήσει σε δική του επένδυση ΑΠΕ , ώστε να επωφεληθεί των εσόδων από μία τέτοια ενέργεια δημιουργώντας δημοτικό αιολικό πάρκο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να συμβεί καθώς σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να εκδοθεί άνω της μίας άδειας ΑΠΕ για συγκεκριμένη έκταση. Το γεγονός αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΔΑΕ Σιντικής Γιώργος Γεωργιλάς, σύμφωνα με τροπολογία όλες οι άδειες ΑΠΕ ακυρώνονται στο τέλος του έτους αν δεν έχει ξεκινήσει η επένδυση.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή πρέπει να λογοδοτήσει για το γιατί προτιμά να χάνει ο Δήμος Σιντικής έσοδα την ίδια στιγμή που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους αυξήσεις όπως αυτή στα τροφεία παιδικών σταθμών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.