Ενημερωτική Εκδήλωση πραγματοποίησε το ΕΒΕΣ

Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕΣ
- Διαφήμιση -

Το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο της προώθησης της εξωστρέφειας και της υποστήριξης της συμμετοχής των μελών του σε Διεθνείς Εκθέσεις, Επιχειρηματικές Αποστολές και Συναντήσεις, συνεργάζεται με τον πιο θεσμοθετημένο φορέα προώθησης των εξαγωγών στη χώρα μας, την ENTERPRISE GREECE (πρ. ΟΠΕ), καθώς και το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλώντας υψηλόβαθμα στελέχη τους να τους ενημερώσουν για τις χώρες-στόχους του φετινού και των επόμενων ετών.

Διοργάνωσε, έτσι, Ειδική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ανάπτυξη Εξωστρέφειας – Εκθέσεις & Επιχειρηματικές Αποστολές» την Τετάρτη 07 Μαρτίου, με κεντρικούς Ομιλητές τον κο Ι. Αγγελάκη, Διευθυντή Προώθησης & Προβολής Εξωτερικού Εμπορίου ENTERPRISE GREECE και τον κο Marco Della Puppa, Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

- Διαφήμιση -

Ο κος Αγγελάκης, αφού αναφέρθηκε στο έργο του Οργανισμού και τις συγκεκριμένες ενέργειές του για την εξεύρεση αγοραστών ώστε τα ελληνικά προϊόντα να πωλούνται σε αγορές του εξωτερικού, παρουσίασε τις επικείμενες προγραμματισμένες δράσεις της ENTERPRISE GREECE για το 2018, μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL, που γίνεται στο Παρίσι από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, καθώς και Επιχειρηματικές Συναντήσεις μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και αγοραστών από το εξωτερικό που θα λάβουν χώρα αρχές Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο κος Marco Della Puppa παρουσιάζοντας τον ρόλο των διμερών ιταλικών Επιμελητηρίων ανά τον κόσμο σε δράσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Σερρών. Το θετικό αυτό κλίμα συνεργασίας μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε σερραϊκές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις σημαντικές κλαδικές Εκθέσεις που γίνονται στην Ιταλία, τις οποίες παρουσίασε αναλυτικά, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου του για μεταφορά τεχνογνωσίας και επιχειρηματικές συνεργασίες με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, κάλεσε τους επιχειρηματίες, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την Εκδήλωση, να δώσουν το δυναμικό «παρών» τους και να οργανώσουν από τώρα τη συμμετοχή τους στην Έκθεση του Επιμελητηρίου SEREXPO (28-30.09.2018) και στην ΔΕΘ (08-16.09.2018), στην οποία το Επιμελητήριο με το δικό του Κεντρικό Περίπτερο 12 στην καρδιά της ΔΕΘ δίνει κάθε χρόνο το στίγμα του σερραϊκού επιχειρείν, με ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα, τα οποία καταξιώθηκαν ως προς την προέλευσή τους με το brand των Σερρών.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος, κος Δημήτρης Γιαννάκης, ανέφερε επικείμενες Εκθέσεις στις οποίες προγραμματίζει να συμμετέχει το Επιμελητήριο (Domotec, Ορθοδοξία κ.α.).
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και οι προτάσεις των επιχειρηματιών εισακούστηκαν από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των επιχειρήσεών μας και των προϊόντων στη SEREXPO, στη ΔΕΘ και στις άλλες Εκθέσεις.

SEREXPO 2018: Βρείτε την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σερρών www.eves.gr!

ENTERPRISE GREECE: https://www.enterprisegreece.gov.gr/
ΕΛΛΗΝΟ- ΙΤΑΛΙΚΟ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: http://www.italchamber.gr/

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.